tyrnava-0312.jpg

Perustietoa

Tyrnävän kunta sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, lakeuden alueella. Tyrnävältä on Ouluun matkaa n. 30 km. Tyrnävän kunnan rajanaapureita ovat Muhos, Kempele, Liminka ja Oulu.

kartta.gif

Markkuu on noin 200 asukkaan vireä ja aktiivinen kylä Tyrnävän kuntakeskuksen läheisyydessä Ängesleväjoen varrella. Kylä kuuluu osana Limingan lakeuden kulttuurimaisema-alueeseen. 

Markkuun koulu sijaitsee noin seitsemän kilometriä Tyrnävän keskustasta Muhoksen suuntaan. Koulu on kaksiopettajainen ja oppilaita koulussa on tällä hetkellä noin kolmekymmentä.

Koulu on kylän keskus ja kyläläiset kokoontuvat koululle runsaslukuisasti eri tilaisuuksiin. Markkuun koulun yhteyteen on rakennettu talkootyönä mm. erittäin hieno luontopolku (3km ja 7,5km), jossa voi käydä tutustumassa Markkuun mahtaviin luontomaisemiin. 

Kesäisin koulun pihalla on mahdollista pelata jalkapallon ja pesäpallon lisäksi mm. rantalentopalloa ja talvisin kuntoa voit pitää yllä hiihtelemällä Markkuun laduilla. Talvisin latujen lisäksi ahkerassa käytössä on koulun luistelukenttä.