tyrnava-0312.jpg

Palvelut

 kirjasto-7811.jpg

Kirjastokortti

Kortin saa todistamalla henkilöllisyytensä. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan kirjallisen suostumuksen. Ensimmäinen kortti on maksuton. Kortti on aina esitettävä lainattaessa. Kortin haltijalla on vastuu kortilla lainatusta aineistosta. Nimen, osoitteen tai puhelinnumeron muuttumisesta sekä kirjastokortin katoamisesta on ilmoitettava kirjastoon.

Laina-aika

Kirjojen ja äänikirjojen laina-aika on 4 viikkoa. CD-levyillä, rompuilla, dvd-levyillä ja lehdillä laina-aika on 2 viikkoa. Asiakkaalla voi olla lainoja yhteensä 100 kpl. Kirjasto ei vastaa asiakkaan av-laitteen mahdollisesta rikkoontumisesta käytettäessä kirjaston aineistoa.

Kaukopalvelu ja OUTI-lainat

Kaukolainaksi tilataan sitä aineistoa, mitä omassa kirjastossa eikä muissa OUTI-kirjastoissa ole. Maksut kirjastokohtaiset.  Tyrnävän kirjastosta OUTI-kirjastojen ulkopuolelle lähtevistä lainoista peritään 5 €.

OUTI-kirjastot lainaavat e-kirjoja

Kirjoja lainataan ELLIBS-verkkokirjaston kautta. Lainaamiseen tarvitaan OUTI-kirjastokortti ja nelinumeroinen verkkokirjaston salanumero. Salanumeron saa käymällä OUTI-kirjastossa henkilökohtaisesti. Tarkempia ohjeita lainaamiseen saa tästä linkistä

Luukkupalautukset

Kirjaston henkilökunta pyytää asiakkaita kiinnittämään huomiota palautusluukun tekstiin:
Luukkuun palautus lainaajan vastuulla. Palautus vain kirjoille. Helposti rikkoontuva aineisto (cd- ja dvd-levyt sekä romput) pyydetään palauttamaan kirjaston aukioloaikana.

Kotiseutukokoelma

Kirjastossa on myös Tyrnävä- kokoelma, jossa on Tyrnävää käsittelevää aineistoa (mm. lehtileikekokoelma) sekä paikkakunnalla syntyneiden ja täällä vaikuttaneiden henkilöiden tuotantoa tutkijoiden käytössä.
Kotiseutukirjailija Väinö Kirstinän tuotanto omana kokoelmana. Myllykirjastossa on tutkijakäyttöön Väinö Kirstinän kotikirjastosta vuonna 2016 lahjoitettu kokoelma Väinö Kirstinälle omistettuja teoksia.
Lauri ja Hannu Mustakallion kokoelma on myös sijoitettu osaksi kotiseutukokoelmaa. Mustakallio-kokoelma sisältää Hannu Mustakallion tuotantoa sekä  Tyrnävällä kirkoherrana toimineen Lauri Mustakallion kääntämät tai toimittamat teokset.

Internet ja tekstinkäsittely

Tyrnävän pääkirjastossa on Kivipirtin lehtisalissa asiakkaiden käytössä 4 Internet-konetta, joihin voi koneiden vapaana ollessa kirjautua kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Käyttöaika 1 tunti. Kaikilta koneilta on myös tulostusmahdollisuus. Tulostuksen hinta on 0,20 euroa / arkki ja paperin saa virkailijalta.

Temmeksen kirjastossa on kaksi Internet-konetta, joissa molemmissa myös tekstinkäsittelymahdollisuus.

Kopiointimahdollisuus

Asiakkaiden käytössä on molemmissa kirjastoissa myös kopiokone. Kopion hinta on 0,20 euroa / kpl.

Maksut

Myöhästymismaksu  0,15 €/pv/nide
Lyhytlainat  0,40 €/pv/nide
Maks./laina 5,00 €
Palautuskehotus   1,00 €  
Noutamaton varaus 1,00 €
Kaukolainamaksu 1,00 €
Uusi kirjastokortti 3,00 €
Lainauskiellon maksuraja     12,00 €
Muovikassit 0,20 € kpl
Tulostuksen hinta 0,20 € kpl
Kopion hinta 0,20 € kpl