tyrnava-0312.jpg

Liikuntaa kaiken ikäisille

Kunnossa kaiken ikää
Hankkeen nimi: Liikkumalla kuntoon

Yhteyshenkilö:
Jyrki Siekkinen
Tupostie 4 91800 Tyrnävä
puh. 0500 -803 814

Tavoite

Edistää keski-ikäisten mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa ja heidän liikunnallisen aktiivisuuden herättäminen, ylläpitäminen ja lisääminen. Kunnallisen tavoitteena edellä todetun ohessa on lisätä perheliikuntaa ja innostaa kaikkia kuntalaisia liikkumaan.

Toimintaidea ja -malli

Luodaan yhdessä järjestöjen kanssa koko kunnan kattava keski-ikäisten ohjattujen tilaisuuksien tiedote, pyritään antamaan yksityisille henkilöille ja työpaikoille eri liikuntapaikka vuoroja, tehdään kävelytestejä työpaikoille ja erilaisille ryhmille, ohjataan eri ryhmät/työpaikat alkuun erilaisissa liikuntamuodoissa esim. kuntosali (neuvotaan eri laitteet ja liikkeet).

Tapahtumat, ohjaustoiminta

Jalka-, pesä-, kaukalo-, lento- ja sulkapallopuulaakit, yleisurheilu-, maastojuoksu- ja hiihtokilpailut (kunnanmestaruus), jalka-, pesä-, yleisurheilu- ja uimakoulut (lapsille), kevätkauden avaus, yhteisvastuutempaus kävely ja pyöräilytapahtuma, kymmenen erilaista jumppaa viikossa (aerobic, kuntoliikunta, varttuneiden miesten jumppa, sydänkuntopiiri, naisten kuntoliikunta, circuit training jne.), erilaisia kursseja ja tapahtumia vuosittain esim. vatsatanssi, itsepuolustus, maraton aerobic, kuntoa ja terveyttä -tapahtuma, suunnitteella ollut aikuisten uimakoulu/vesijumppa.

Seuranta

Alkukartoitus, Näin tyrnäväläiset liikkuvat -tutkimus, kävelytesti, liikuntapaikkojen ja -tapahtumien osanottajamäärät/päiväkirjat ja kuntolaatikot.

Yhteistyötahot

Liikuntatoimi, terveyskeskus, kansalaisopistot, järjestöt ja eri kunnan tahot.

Liikuntaa ikäihmisille

HUOM! Seniorikortti yli 65-vuotiaille Zimmarin uimahalliin arkisin ennen klo 16.00 ja viikonloppuisin. Lunastettavissa henkilökortilla uimahallin kassalta hintaan 50 € / vuosi. Kortilla pääsee Zimmarin yleisiin vesivoimisteluihin mukaan.