tyrnava-0312.jpg

Neuvolat

Neuvolatyön kohteena on kunnan kaikenikäinen väestö. Neuvolatyö on yksilön, perheen ja alueen terveyden edistämistä neuvomalla ja tukemalla, vaihtoehtoja ja voimavaroja lisäämällä.

Neuvolatyön sisältö on syntyvän ja alle kouluikäisen lapsen ja perheen terveyden ja kehityksen seuranta, vanhempien opastaminen lasten perushoidossa, vanhempien ja lasten välisen vuorovaikutuksen tukeminen. Neuvolassa tuetaan vanhempia kasvatusasioissa, keskustellaan arkielämän sujuvuudesta ja mahdollisista perhe- elämän ongelmista.

Neuvolassa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä.  Klo 11.30 mennessä tulleet puhelut soitetaan takaisin saman päivän aikana, klo 11.30 jälkeen tulleet puhelut soitetaan takaisin viimeistään seuraavan arkipäivän aikana.

Äitiysneuvola

Terveydenhoitaja Hanna-Leena Kujala, p. 050 3168 799
Terveydenhoitaja Pirjo Saariniemi, p. 050 4018 582

Perhesuunnittelu

Terveydenhoitaja Pirjo Saariniemi, p. 050 4018 582

Lastenneuvola

Terveydenhoitajat

  • Kirkonkylä keskusta: sukunimen alkukirjain A-L, terveydenhoitaja Marja Kainulainen
    ke, to ja pe, p. 050 3168 796
  • Kirkonkylä keskusta: sukunimen alkukirjain M-Ö sekä Temmes, terveydenhoitaja Päivi Nuojua. p. 050 3168 811
  • Kirkonkylä keskusta: sukunimen alkukirjain A-L ja Murto, terveydenhoitaja Aija Pietilä. p. 050 3168 797 

Entiset asiakassuhteet jatkuvat ennallaan.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto

Terveydenhoitaja Tuija Vittaniemi, p. 050 3844 236

  • Kuulammen koulu
  • Temmeksen koulu parillisen viikon torstai

Terveydenhoitaja Marja-Riitta Alanko, p. 044 4971 070

  • Murron koulu ma, ti ja parittoman viikon perjantai
  • Kirkkomännikön koulu ke, to ja parillisen viikon perjantai (vastaanotto tk:ssa)
  • Markkuun koulu kuukauden 1. keskiviikko

Kouluterveydenhuolto jatkaa neuvolassa tapahtunutta lapsen terveydentilan pitkäaikaisseurantaa. Se tähtää kokonaiskehityksen ja terveydentilan edistämiseen sekä pyrkii vaikuttamaan siten, että oppilas pysyvästi omaksuu terveitä elintapoja. Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on suunnitelmallinen, oppilaskeskeinen, kokonaisvaltainen toiminta, jossa painottuvat terveyden edistäminen, terveyskasvatus, terveyden ongelmien ennaltaehkäisy ja yhteistyö koko kouluyhteisössä sekä oppilaiden, vanhempien ja huoltajien kanssa.

Matkailijoiden rokotukset

Matkailijoiden rokotukset keskitetään terveysneuvontaan ja niistä vastaa terveydenhoitaja Aija Pietilä. Yhteydenotot klo 10.30 - 11.30, p. 050 3168797. Rokotusneuvonnassa tarkistetaan perusrokotukset sekä kohdemaan vaatima rokotus/lääkitystarve sekä hankitaan niihin tarvittavat reseptit. Suurin osa matkailijoista tarvitsee ainoastaan rokotteen A- hepatiittia tai yhdistelmärokotteen A- ja B- hepatiittia vastaan sekä mahdollisesti tetanus –d- eli jäykkäkouristus-kurkkumätä- tehosterokotteen. Matkan kohteesta riippuen voidaan tarvita useampia rokotteita ja rokotuskertoja riittävän rokotesuojan saamiseksi. Tästäkin syystä matkailijan on hyvä ottaa yhteyttä rokotussuunnitelman laatimiseksi hyvissä ajoin.  Matkailuun liittyvä ohjaus ja neuvonta ei edellytä kiireellistä hoitoa.