tyrnava-0312.jpg

Etusivu / Palvelut / Terveyspalvelut / Tietoa asiakkaalle

Tietoa asiakkaalle

Potilaan mahdollisuus valita hoitopaikkansa kiireettömässä sairaanhoidossa laajenee

Vuodesta 2014 alkaen potilailla on mahdollisuus valita oma terveysasema ja erikoissairaanhoidon yksikkö kaikista Suomen julkisista terveysasemista ja sairaaloista. Asiakas valitsee siis terveysaseman ja sen mukana siihen liittyvät muut palvelut. Asiakas ei voi esimerkiksi valita vastaanottokäyntejä, neuvolaa ja suun terveydenhuoltoa eri asemilta. Kerrallaan voi olla vain yhden terveyskeskuksen ja terveysaseman asiakkaana. Lisätietoja löydät linkistä: Terveydenhuollon valinnanvapaus (pdf)

Asiakasmaksut

Tyrnävän kunnassa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkailta peritään palvelua antavan yksikön ja palvelun mukaan joko hoitopäivä-, poliklinikka-, käynti- tai palvelumaksu. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä vastaanottoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 51,40 euron maksu.

Terveydenhuollon uudet asiakasmaksut tulevat voimaan 1.1.2015 alkaen. Terveyskeskuslääkärin käyntimaksut voi tästä eteenpäin suorittaa vain käyntimaksuina, jotka peritään ainoastaan kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuoden aikana. Vuosimaksun mahdollisuus poistuu. Lue lisää liitteistä: Asiakasmaksut (pdf)  |  Hammashuollon asiakasmaksut (pdf)

Tyrnävän terveyskeskuksen kiireettömän sairaanhoidon jonotiedote

Puhelinyhteys terveyskeskukseen: Terveyskeskuksessa toimii takaisinsoittojärjestelmä. Maaliskuussa 2017 keskimääräinen takaisinsoittoaika oli noin 30 min.
Hoidon tarpeen määrittely: Puhelimitse välittömästi, sairaanhoitajan vastaanotolla viimeistään seuraavana arkipäivänä
Hammaslääkärin vastaanotto: 5 kk
Lääkärin vastaanotto: reilu 1 kk
Laboratorio: 1 viikko
Sairaanhoitajan vastaanotto: 1-3 vrk
Terveydenhoitajan vastaanotto: 1kk

Terveyskirjasto
Luotettava tietolähde niin potilaille kuin henkilökunnallekin