tyrnava-0312.jpg

Etusivu / Palvelut / Terveyspalvelut / eResepti ja potilastiedon arkisto

eResepti ja potilastiedon arkisto

Sähköinen resepti (eResepti)38030-20120814220447nain_kaytat_ereseptia-222x409.jpg

Sähköinen resepti on otettu käyttöön tammikuussa 2013. Sähköinen resepti eli eResepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti ja tallentaa keskitettyyn tietokantaan, jota kutsutaan Reseptikeskukseksi. Valtakunnallinen Reseptikeskus sisältää sähköiset reseptit ja apteekkien niihin tekemät toimitusmerkinnät. Resepti ja sen toimitustiedot säilyvät Reseptikeskuksessa 30 kuukautta eli 2,5 vuotta.

Potilastiedon arkisto

Suomessa siirrytään vaiheittain käyttämään Potilastiedon arkistoa. Täysi-ikäiset henkilöt pääsevät jatkossa internetin kautta katsomaan Potilastiedon arkistossa olevia, hänestä kirjattuja potilastietoja.

Lääkärit ja muut terveydenhuollon työntekijät kirjaavat sähköisiin järjestelmiin tietoja asiakkaan terveydentilasta ja hoidosta. Nämä hoidon yhteydessä tallennetut tiedot siirtyvät jatkossa Potilastiedon arkistoon, sitä mukaa kun eri kunnat liittyvät Potilastiedon arkiston käyttäjiksi. Tyrnävän kunnassa potilastiedon arkisto on otettu käyttöön kesäkuussa 2015. Potilastiedon arkistoon tallentuneita tietoja ja sähköisiä lääkemääräyksiä voi kirjautua katsomaan pankkitunnuksilla osoitteessa www.kanta.fi/omakanta.

Lisätietoja:

Kanta.fi