AAA_0608.jpg

Etusivu / Ajankohtaista / Uutiset / Kirjastoauto ei kulje enää Murrossa

Kirjastoauto ei kulje enää Murrossa

8.1.2019

Kirjastoautopalvelua ei enää voida tarjota murtolaisille, mutta lasten ja nuorten lukemista tuetaan jatkossakin muun muassa koulun ja kirjaston yhteistyöllä.

Kirjastoauto ei enää vuonna 2019 kierrä Tyrnävän Murron taajamassa. Murrossa on useiden vuosien ajan tarjottu kirjastoautopalvelua, joka on ostettu Muhoksen kunnalta. Tyrnävän kunta on kuitenkin joutunut luopumaan kirjastoautopalvelun ostosta taloudellisista syistä johtuen.

Murtolaislasten ja -nuorten lukemista halutaan kuitenkin tukea muilla tavoin. Murron koulun kirjastoa ja sen kokoelmaa uudistetaan koulun ja Tyrnävän kirjaston henkilökunnan yhteistyönä. Tyrnävän kunnankirjasto käytti suuren osan  Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntämästä vähälevikkisen laatukirjallisuuden ostotuesta Murron koulun kirjastolle hankittaviin kirjoihin. Koulukirjaston kokoelmaa uusitaan myös kunnankirjaston poistoaineiston sekä kampanjoilla hankittavan aineiston kautta. Koulukirjastoa käyttävät koululuokkien lisäksi varhaiskasvatuksen yksiköt.

Tyrnävän kirjasto selvittää, kuinka olemassa olevia Murron ja kirkonkylän välillä kulkevia kyytejä voitaisiin hyödyntää kirjapakettien kuljettamisessa Murron koululle ja varhaiskasvatuksen yksiköille. Teemalliset kirjapaketit olisi koottu kirjastovirkailijoiden taholta tietylle ikäryhmälle sopiviksi.

Myös kulttuurikasvatussuunnitelman mukaisiin tutustumiskäynteihin kirjastossa kiinnitetään aiempaa tarkempaa huomiota, jotta ainakin oman kotikunnan kirjastot mahdollisuuksineen tulisivat tutuiksi tyrnäväläislapsille ja -nuorille.

Työtä lukutaidon ja lukuinnon hyväksi tehdään Tyrnävällä luomalla lukemiselle mahdollisuuksia yli hallinto- ja toimialarajojen. Tyrnävällä vastataan opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen asettaman Lukutaitofoorumin suuntaviivojen pohjalta käynnistyvään Lukuliikkeeseen, jossa haastetaan kaikki mukaan edistämään lukemista ja lukutaitoa. Onhan lukeminen kaiken oppimisen perusta ja yhteydessä kaikkeen elämässä pärjäämiseen: hyvinvointiin, empatiakykyyn, luottamukseen.

 

Lisätietoja: 

kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Elina Huurre, elina.huurre(at)tyrnava.fi tai p. 044 4971 240

kirjastonhoitaja Helena Rinnekangas, helena.rinnekangas(at)tyrnava.fi tai p. 050 5903 652


‹ Kaikki