AAA_0608.jpg

Etusivu / Ajankohtaista / Uutiset / Uusi alueellinen eKirjasto julkaistaan Lainan-päivänä 8.2.

Uusi alueellinen eKirjasto julkaistaan Lainan-päivänä 8.2.

7.2.2019
ekirjasto-kainuu-pohjois-pohjanmaa.png

 

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastot tarjoavat ensimmäisenä koko Suomessa asiakkailleen täysin yhteiset e-aineistopalvelut yli maakunta- ja kimpparajojen. Yhteistyössä on mukana kaksi maakuntaa, 38 kuntaa ja neljä kirjastokimppaa. Alueen melkein puoli miljoonaa asukasta tulevat saamaan tasa-arvoiset e-aineistopalvelut. Uusi eKirjasto sisältää 11 e-aineistopalvelua, joissa on entistä laajempi valikoima muun muassa e-kirjoja, e-äänikirjoja, e-lehtiä, musiikkia ja elokuvia. Asiakkaille tarjotaan aineistoja yhä useammalla kielellä ja yhä useampaa palvelua on mahdollista käyttää etänä ja myös mobiilisovelluksen kautta.

E-aineistojen ansiosta kirjaston palvelut eivät ole sidottuja tilaan, joten asiakkaan ei tarvitse mennä kirjastoon lainatakseen luettavaa, kuunneltavaa tai katsottavaa. Aineiston liikkuminen asiakkaalta toiselle ei vaadi aineiston kuljettamista, joten e-aineistojen käytössä nousevat esiin myös ekologiset arvot.

Linkit e-aineistopalveluihin löytyvät OUTI-verkkokirjaston eKirjasto-sivulta ja kirjastojen omilta verkkosivuilta. Palvelut ovat ilmaisia kirjastojen asiakkaille ja niitä pääsee käyttämään kaikilla Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen kirjastokorteilla ja PIN-koodilla. E-aineistopalveluiden käyttöön saa opastusta oman kirjaston henkilökunnalta.


‹ Kaikki