tyrnävä-0455.jpg

Etusivu / Ajankohtaista / Blogit / Päiväkoti ja koululaiset pääsevät maistelemaan syksyn satoa sekä nuorten luovuutta

Päiväkoti ja koululaiset pääsevät maistelemaan syksyn satoa sekä nuorten luovuutta

19.9.2016 - Ruokapalvelupäällikkö Tanja Koski
Tanja.jpg

Koulut ovat alkaneet ja keittiöillä padat porisevat täynnä syksyn herkkuja.

Tänä syksynä lapset ovat saaneet herkutella entistäkin enemmän lähituotteilla. Syksyn ruokalistalla ollaan saatu maistella Tyrnävän myllyn maukkaita puuroja kera tyrnäväläisten marjojen. Uutena hittituotteena ruokalistalle on noussut tyrnäväläinen kaura, juuri se superfoodi. Kauraa tarjotaan ohran tilalta mm. broilerin lisukkeena.
Myös tyrnäväläiset juurekset ovat löytäneet tiensä lasten lautasille. Muutamia kertoja saatiin nauttia maukkaista kesäkurpitsoista, harmiksi satokausi jäi vähän lyhyeksi.
Päiväkodin lapset pääsivät itse haistelemaan, maistelemaan ja kokomaan hassun hauskoja juureksia, jotka ovat ”Tyrnävältä tietty”. Kasvis-Tyrnävä on koonnut juures-pakettiin mukaan infoa kasviksista ja muutamia käyttövinkkejä.


Kasvaako näitä mustekaloja todella Tyrnävällä?

Varmoja syksyn merkkejä on myös, kun nuoret aloittavat potturuokakisailun yläasteella. Tänäkin vuonna taso finaalissa oli huikea. Perinteisesti voittajaruokaa on päästy nauttimaan päiväkodeissa ja kouluissa. Viime vuoden voittajaresepti, herkkupotut tyrnäväläisittäin, on ansainnut paikkansa kiertävälle ruokalistalle sekä Ravintola Pömilän listalle.Voittajaksi valittiin perunahurmos, toinen oli lasange muutamalla potulla ja kolmantena broileripata