tyrnava-1539.jpg

Etusivu / Ajankohtaista / Blogit / Potkunyrkkeilystä voimaa elämään

Potkunyrkkeilystä voimaa elämään

14.5.2019 - Ville Turunen
Villen kuva blogiin.jpg

Olen Ville Turunen 23v ja harrastanut potkunyrkkeilyä (kickboxing) puoli vuotta. Tyrnävän Pajalla siivouksen aikana löysimme nyrkkeilyhanskoja. Meillä oli kuntosali vieressä ja kävimme kokeilemassa nyrkkeilysäkin hakkaamista. Sitä kautta innostuin kamppailulajeista. Kerkesin käydä kuntosalilla vuoden sekä Oulun Kamppailuklubin kokeilutunneilla kaksi kertaa, kunnes kuulin, että potkunyrkkeilyn peruskurssi oli alkamassa Tyrnävällä.

Syyskuussa 2018 aloitin potkunyrkkeily peruskurssin. Tykkään potkunyrkkeilystä, koska kunto paranee, oppii itsepuolustustaitoja ja kehittyy lajissa. Laji on mukavaa ajanvietettä ja ryhmän ilmapiiri on kannustava. Kokeneemmat harrastajat ja valmentaja antavat neuvoja liikkeisiin. Jatkan potkunyrkkeilyä, koska haluan kehittyä ja otella tulevaisuudessa. Harrastan lajia 2 kertaa viikossa ja minulla on keltainen vyö (peruskurssin käynyt harjoittelija). Vöitä on keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea, musta.

Potkunyrkkeilyä Tyrnävällä on maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 18:00 Päiväkoti Toukovakan salissa (Villentie 7). Järjestäjänä on KBT (KickBoxingTeam), joka on nettisivujensa mukaan Pohjois-Suomen menestynein potkunyrkkeily-, thainyrkkeily- ja vapaaotteluseura. Tyrnävällä valmentajana on Antti Sariola, kolminkertainen potkunyrkkeilyn Suomen mestari.

Potkunyrkkeily sopii monenikäisille ja on mielestäni hyvä harrastus, koska se kasvattaa itseluottamusta. Lajin aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Harrastamisen voi aloittaa aikuisiälläkin.

Tyrnävällä seuraava peruskurssi alkaa elokuussa 2019. Lisätietoa kursseista löytyy osoitteesta http://www.kickboxingteam.com/


‹ Kaikki