tausta-8324.jpg

Etusivu / Palvelut / Nuoriso- ja liikuntapalvelut / Liikuntapalvelut / Liikuntaa kaiken ikäisille

Liikuntaa kaiken ikäisille

Kunnossa kaiken ikää
Hankkeen nimi: Liikkumalla kuntoon

Yhteyshenkilö ja liikuntaneuvontaa Tyrnävän kunnassa antava henkilö:
liikuntasihteeri Jyrki Siekkinen
Kunnankuja 4 91800 Tyrnävä
jyrki.siekkinen@tyrnava.fi tai p. 0500 -803 814

Alla liikuntatoimintaa syksy 2019 / kevät 2020

Tavoite

Edistää keski-ikäisten mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa ja heidän liikunnallisen aktiivisuuden herättäminen, ylläpitäminen ja lisääminen. Kunnallisen tavoitteena edellä todetun ohessa on lisätä perheliikuntaa ja innostaa kaikkia kuntalaisia liikkumaan.

Toimintaidea ja -malli

Luodaan yhdessä järjestöjen kanssa koko kunnan kattava keski-ikäisten ohjattujen tilaisuuksien tiedote, pyritään antamaan yksityisille henkilöille ja työpaikoille eri liikuntapaikkavuoroja, tehdään kävelytestejä työpaikoille ja erilaisille ryhmille, ohjataan eri ryhmät/työpaikat alkuun erilaisissa liikuntamuodoissa esim. kuntosali (neuvotaan eri laitteet ja liikkeet).

Tapahtumat, ohjaustoiminta

Jalka-, pesä-, kaukalo-, lento- ja sulkapallopuulaakit, yleisurheilu-, maastojuoksu- ja hiihtokilpailut (kunnanmestaruus), jalka- ja  pesäpallo-, yleisurheilu- ja uimakoulut (lapsille), kevätkauden avaus, yhteisvastuutempaus kävely ja pyöräilytapahtuma, kymmenen erilaista jumppaa viikossa (aerobic, kuntoliikunta, varttuneiden miesten jumppa, sydänkuntopiiri, naisten kuntoliikunta, circuit training jne.), erilaisia kursseja ja tapahtumia vuosittain esim. vatsatanssi, itsepuolustus, maraton aerobic, kuntoa ja terveyttä -tapahtuma, suunnitteilla ollut aikuisten uimakoulu/vesijumppa.

Seuranta

Alkukartoitus, Näin tyrnäväläiset liikkuvat -tutkimus, kävelytesti, liikuntapaikkojen ja -tapahtumien osanottajamäärät/päiväkirjat ja kuntolaatikot.

Yhteistyötahot

Liikuntatoimi, terveyskeskus, kansalaisopistot, järjestöt ja eri kunnan tahot.

Liikuntaa ikäihmisille

HUOM! Seniorikortti yli 65-vuotiaille Zimmarin uimahalliin sisäänpääsy arkisin ennen klo 14.00 ja viikonloppuisin ei rajoitusta. Lunastettavissa henkilökortilla uimahallin kassalta hintaan 55 € / vuosi. Kortilla pääsee Zimmarin yleisiin vesivoimisteluihin mukaan.

Senioreiden liikuntatarjonta kevät 2020