tausta-8324.jpg

Kuntalisä

Kuntalisän tarkoituksena on tukea ja kannustaa työnantajia rekrytoimaan tyrnäväläisiä työnhakijoita. Ensisijaisena tukimuotona on TE-toimiston myöntämä palkkatuki, mutta se ei ole kuntalisän myöntämisen edellytys.

Kuntalisää maksetaan palkattavan henkilön työttömyyskertymän mukaan seuraavasti: yli 12kk työttömyyden jälkeen kuntalisä on enimmillään 400€/kk, yli 36kk (yli 3 vuotta) työttömyyden jälkeen enimmillään 600€/kk ja yli 60kk (yli 5 vuotta) työttömyyden jälkeen enimmillään 800€/kk.

Työttömyyden keston ei tarvitse olla yhtäjaksoinen. Yhdestä henkilöstä voidaan maksaa kuntalisää enimmillään 6-8kk ajalta. Työssäoloehdon täyttymisen jälkeen työttömyyskertymä nollautuu. Alle 29-vuotiaiden osalta ei edellytetä vuoden työttömyysjaksoa. Tällöin tuki on enimmillään 400€/kk. Kuntalisää ei myönnetä oppisopimuskoulutuksen aikaisesta työsuhteesta. 

Hakemus liitteineen (palkkatukipäätös ja työsopimus) palautetaan työ- ja elinkeinosuunnittelija Anne Tiirikainen. Kysy ihmeessä lisätietoja Annelta (p. 044-4971067, anne.tiirikainen@tyrnava.fi).