tausta-8324.jpg

Etusivu / Ajankohtaista / Uutiset / Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta ja poikkeusoloista

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta ja poikkeusoloista

20.3.2020

TIEDOTE – päivitetty 20.3.2020 klo 18.00

Tyrnävän kunta

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Suomessa varaudutaan laajempaan epidemiaan. Epidemia tulee etenemään eri tahdissa eri puolilla maata. Taudin lievistä oireista kärsivien on tärkeä sairastaa kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille, siten hidastetaan epidemian leviämistä.

Jos olet matkustanut ulkomailla ja epäilet itselläsi koronaviruksen aiheuttamaa tautia, ota yhteyttä Oulun seudun yhteispäivystyksen neuvontanumeroon 08 315 2655.
On tärkeää olla puhelimitse yhteydessä terveydenhuollon yksikköön ennen kuin saapuu paikalle. Soittaminen on tärkeää siksi, ettei mahdollisesti sairastunut henkilö tartuttaisi muita.
Taudin lievistä oireista kärsivien on tärkeä sairastaa kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille, siten hidastetaan epidemian leviämistä. Käsihygienia on erittäin tärkeää.  

Tyrnävän kunnan henkilöstöä, varhaiskasvatuksessa ja kouluissa olevien lasten vanhempia, terveyskeskuksen asiakkaita sekä iäkkäiden palveluiden asiakkaita ja läheisiä on tiedotettu erikseen.  Päivitetyt tiedotteet liitteenä.

Lisätietoja THL:n sivuilta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Tiedostot


‹ Kaikki