tyrnävä-0455.jpg

Ajankohtaista

Apua yli 70-vuotiaille ja riskiryhmään kuuluville koronaepidemian aikana

19.3.2020

Koronaviruksen tartuntariskin vuoksi yli 70-vuotiaiden on pidettävä fyysistä etäisyyttä muihin ihmisiin ja lähitapaamisia on vältettävä. Iäkkäät ja perussairaat kuuluvat riskiryhmään, joka voi saada koronaviruksesta vakavia oireita. Valtioneuvoston toimintaohjeen mukaisesti yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan.

Kaupassa ja apteekissa käyminen
Yli 70-vuotiaat, jotka eivät kuulu kotihoidon palvelun piiriin, ohjataan käyttämään varotoimenpiteitä noudattaen normaaleita palveluita, omaisapua, naapuriapua, kauppojen poikkeavia ikäihmisille suunnattuja aukioloaikoja ja kauppojen kotiinkuljetuksia. Tällä hetkellä lähin Tyrnävälle kotiinkuljetuksia hoitava kauppa on K-supermarket Liminganportti. Selvitämme parhaillaan ruokakassipalvelun toteuttamista paikallisesti.
(Apteekki toimittaa lääkkeet kotiin maksutta Tyrnävän alueella, mikäli asiakkaalla ei ole muuta mahdollisuutta. Ensisijaisesti kuitenkin asiamies hakee).

K-market Tyrnävä mahdollistaa kaupassa käynnin riskiryhmään kuuluville asiakkaille klo 6.30 - 7.00, jonka jälkeen kauppa aukeaa normaalisti.
S-market Tyrnävän ensimmäinen aukiolotunti on rauhoitettu riskiryhmään kuuluville (ma-la klo 7-8 ja su klo 9 -10).

Vapaaehtoistoiminta
SPR Tyrnävän osasto auttaa yli 70v ja riskiryhmässä olevia: esim. kauppa-ja asiointiapua lauantaisin. Ota rohkeasti yhteys: Maarit Stålnacke-Inkala 040 5930780 ma-to 18 jälkeen, pe-la klo 10-19. tai tyrnava@punainenristi.fi

MLL Tyrnävän yhdistys ry
Tarjoamme apua vähävaraisille perheille, joilla Korona epidemian vuoksi peruskoululaiset ovat kotiopetuksessa eikä mahdollisuutta ilmaiseen kouluruokaan ole. Hakemukset ja tarkemmat tiedot: https://tyrnava.mll.fi/ilmoittautumiset/

Eläkeläinen voi pyytää apua Kirkonkylän kylätoimikunnasta esim. ruoka- ja lääkekuljetuksissa tai muissa pienissä avun tarpeissa. Soita rohkeasti: Kaarina Huurre 050 4038 981, Paula Ivola 044 0914 921 tai Seija Mällinen 040 5279 427

Markkuun kyläyhdistykseltä voi tiedustella apua: markkuu@yhdistys.fi, 0405609785

Talkooporukka Tyrnävä
Facebookista löytyy julkinen talkooryhmä  Talkooporukka Tyrnäväjohon riskiryhmäläinen voi laittaa pyyntöa avuntarpeesta. Ryhmä on tarkoitettu Tyrnävällä tapahtuvien talkoiden organisointiin. 

Ravintola Pömilä
Pömilän arkea mennään päivä kerrallaan. Maanantaista 23.3.2020 alkaen Pömilä myy ruokaa kotiin annoksina (6,50) sekä kilo- ja litrahinnoin. Soita tilaus mieluusti ennen kello kymmentä aamulla, jotta ruuat ehditään pakata valmiiksi. Voit maksaa ostokset joko kassalle tai hakea takaovelta, jos haluat minimoida kontaktit. Seuraa tiedottelua ravintola Pömilän Facebook sivuilla. 

Toimeentulotuki
Toimeentulotuki haetaan ensisijaisesti Kelasta.
Kiireellisissä asioissa soita kunnan sosiaalitoimistoon ma - pe klo   8 - 9 välillä: 050 3168817

Henkilökohtainen apu
Henkilökohtaisen avun tiedotteet löytyvät vammaispalveluista.
Tiedote henkilökohtainen avustaja
Tiedote henkilökohtaisen avustajan työnantaja

 


‹ Kaikki