tausta-8324.jpg

Etusivu / Ajankohtaista / Uutiset / Oritkarin drive in -koronatestauspiste palvelee viikonloppuisin myös tyrnäväläisiä

Oritkarin drive in -koronatestauspiste palvelee viikonloppuisin myös tyrnäväläisiä

5.9.2020
Oritkarin drive in -testauspisteen sijainti

Oulunseudun yhteispäivystys (OSYP) avaa Ouluun viikonloppuisin avoinna olevan drive in -koronanäytteenottopisteen, joka on ajanvarauksella kaikkien Pohjois-Pohjanmaan kuntien hyödynnettävissä.

Koronanäytteitä otetaan Oulun Oritkarissa viikonloppuisin klo 8 - 14. Drive in -näytteeseen voi tulla ajanvarauksella, jos oireet ovat lieviä eikä sairaanhoidollista tarvetta ole. Oritkarissa testataan tästä eteenpäin myös kaikki yli 2-vuotiaat lapset. Sairaanhoitoa tai hoidon tarpeen arviointia tarvitsevat potilaat ohjataan testiin koronaneuvonnan kautta.

Oritkarin drive in -koronatestauspiste on syyskuun alusta saakka avoinna myös viikonloppuisin klo 8-14. Drive-in koronanäytteenottoon tullaan aina, myös viikonloppuisin, ajanvarauksella. Viikonlopun näytteenoton järjestää Oulun yliopistollisessa sairaalassa (Oys) toimiva Oulun seudun yhteispäivystys (OSYP) ja sitä voivat käyttää kaikki Pohjois-Pohjanmaan asukkaat.

Jos oireesi ovat lieviä, etkä tarvitse ammattilaisen arviota voinnistasi

Kaikki Pohjois-Pohjanmaan asukkaat voivat viikonloppuisin (la-su) varata drive-in näytteenottoajan yli 2 vuotiaalle henkilölle Nordlabin ajanvarausjärjestelmän kautta. Viikonlopun ajanvaraus avataan perjantaisin klo 16.

Näytteenottopaikalle ajetaan Oritkarintien kautta ja näytteenottoon jonotetaan autossa. Paikalla on liikenteenohjaus. Jos käytettävissä ei ole autoa tai näytteenottoaikoja ei ole saatavilla, yli 16-vuotiaiden näytteitä otetaan ilman ajanvarausta Oulun seudun yhteispäivystyksessä iltaisin ja viikonloppuisin klo 18 saakka.            

Saman perheen yhtä aikaa sairastavista riittää yhden henkilön testaaminen.

Jos tarvitset hoitoa tai ammattilaisen arvion hoidon tarpeesta

  • Voit halutessasi ensin tehdä oirearviokyselyn verkossa Omaolo-palvelussa 
  • Arkisin soitetaan omaan terveyskeskukseen.
  • Iltaisin ja viikonloppuisin voit soittaa Oulun seudun yhteispäivystyksen numeroon 08 315 2655.
  • Omaolosta, terveyskeskuksesta, Oulun kaupungin koronaneuvonnasta tai Oulun seudun yhteispäivystyksen numerosta saat toimintaohjeet ja tarvittaessa sinut ohjataan koronavastaanotolle ja/tai näytteenottoon.

Hätätapauksessa soitetaan hätänumeroon 112.

Yli 2-vuotiaiden lasten koronatestaus siirtyy Oritkariin ja terveyskeskusten koronavastaanotoille

Lasten drive in -koronatestauspiste Oysin lastenpoliklinikalla lakkaa ja kaikki yli 2-vuotiaat lapset testataan päivittäin Oritkarissa drive in -testauspisteellä tai virka-aikana terveyskeskuksen ohjeiden mukaan. Mikäli ajan varaaminen drive in -testauspisteelle ei onnistu, soitetaan Lasten päivystyksen neuvontanumeroon 08 315 5260.

Alle 2-vuotiaiden lasten koronatestaus

Alle 2-vuotiaiden lasten koronanäytteitä otetaan arkisin virka-aikana terveyskeskuksen ohjeiden mukaan ja viikonloppuisin sekä iltaisin Oysin lastenpäivystyksessä. Alle 2-vuotiaiden lasten näytteenotosta saa ohjeet soittamalla Lasten päivystyksen neuvontanumeroon 08 315 5260.


‹ Kaikki