Vanhusneuvosto on vanhuspalvelulakiin (laki 980/2012 ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista) perustuva toimielin.
Neuvoston toiminnan lähtökohtana on, että ikääntyvää ihmistä arvostetaan ja että hänen elämänkokemuksensa ja asiantuntemuksensa nähdään yhteiskunnallisena voimavarana.
Vanhusneuvoston tehtävänä on edistää kunnassa arvokkaan vanhuuden toteutumista (riittävästi laadukkaita ja saatavilla olevia palveluita). Jokaisella ikääntyneellä tulee olla mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa itseään koskevaan päätöksentekoon ja palveluiden suunnitteluun. Vanhusneuvosto voi vaikuttaa ympäristön suunnitteluun ja toteutukseen.
Vammaisneuvoston tehtävänä on edistää viranomaisten, vammaisten henkilöiden ja vammaisjärjestöjen välistä yhteistoimintaa.
Vammaisneuvoston tehtävänä on myös seurata vammaisten henkilöiden tarpeiden, palveluiden ja tukitoimien kehitystä kunnan alueella sekä edistää vammaisten tasavertaista osallistumista yhteiskunnan eri toimintoihin tavoitteena vammaisten hyvinvoinnin edistäminen.
Vammaisneuvoston tulee antaa vuosittain oma arvionsa vammaistenhuollon tilasta kunnassa ja tehdä talous- ja toimintasuunnitelmaan esityksensä toimialansa kehittämistarpeista. Kunnan toimielinten tulee talous- ja toimintasuunnitelmaa laatiessaan kuulla vammaisneuvostoa. Vammaisneuvoston asiantuntemusta tulee käyttää hyväksi kunnan toimintoja suunniteltaessa ja kehitettäessä. Tyrnävän kunnassa ovat aiemmin toimineet erilliset vanhus- ja vammaisneuvostot. Neuvostot ovat esittäneet vanhus- ja vammaisneuvostojen yhdistämistä. Valtuusto on hallintosäännön hyväksymisen yhteydessä (7.6.2021 42§) päättänyt yhdistää vanhus- ja vammaisneuvostot.
Vammaisneuvosto kokoontuu keskimäärin 4–5 kertaa vuoden aikana.
Kokousmuistio 25.9.2024
Kokousmuistio 15.5.2024
Kokousmuistio 13.3.2024
Kokousmuistio 29.11.2023
Kokousmuistio 13.9.2023
Kokousmuistio 10.5.2023
Kokousmuistio 22.2.2023
Kokousmuistio 29.11.2022
Määttä, Mirja
palvelusihteeri